Здравословно
2 posters
Страница 1 от 1
Здравословно
Здравейте на всички.
Пускам тази тема, в която можем да пишем за различни здравословни проблеми, които евентуално могат да ни се случат в следствие на колоезденето, за да можем да споделим опит, да се информираме за начини на лечение и.т.н.
Може би се чудите, какво ми дава повод да пиша точно по тази тема!?
Въпроса е в това, че миналата събота (15.03.2014) карахме с Венци и Коко до Стълпище, като аз тръгнах натам от Щръклево. Беше ветровито, но приятно. На финала, като си проверих велокомпютъра излезе, че съм минал 85 км - нищо работа по принцип, но не и когато трябва да спуснеш и качиш два пъти красенската курия и то при положение, че не си карал поне месец . В понеделник вечерта обаче, много странно ме заболя левият крак и по-точно под капачката. Намзах се с някакво мазило, не че помогна особенно, но днес реших пак да покарам малко и докато измина 5-6 км кракът ми пак започна "да ме върти". Реших да отида на лекар да се прегледам. Поставиха ми диагноза
< пателофемурален синдром > или по-познато сред лекарските спортни среди, като "коляно на бегач". С две думи, не е нещо страшно, просто е някакъв вид претоварване. Лекарят ми каза да си купя Ибопрофен. Това е лекарство, което се купува без рецепта. Купих си го и има много добър ефект (не знам дали няма да е временен) ... та идеята ми е, дали някой от вас е получавал подобни болки, малко по-различни от тези, които всички знаем, след дълго каране, болки, които се появяват, само, като решиш да слизаш или да качваш стълби или да даваш газ с колелото?
Пускам тази тема, в която можем да пишем за различни здравословни проблеми, които евентуално могат да ни се случат в следствие на колоезденето, за да можем да споделим опит, да се информираме за начини на лечение и.т.н.
Въпроса е в това, че миналата събота (15.03.2014) карахме с Венци и Коко до Стълпище, като аз тръгнах натам от Щръклево. Беше ветровито, но приятно. На финала, като си проверих велокомпютъра излезе, че съм минал 85 км - нищо работа по принцип, но не и когато трябва да спуснеш и качиш два пъти красенската курия и то при положение, че не си карал поне месец . В понеделник вечерта обаче, много странно ме заболя левият крак и по-точно под капачката. Намзах се с някакво мазило, не че помогна особенно, но днес реших пак да покарам малко и докато измина 5-6 км кракът ми пак започна "да ме върти". Реших да отида на лекар да се прегледам. Поставиха ми диагноза
< пателофемурален синдром > или по-познато сред лекарските спортни среди, като "коляно на бегач". С две думи, не е нещо страшно, просто е някакъв вид претоварване. Лекарят ми каза да си купя Ибопрофен. Това е лекарство, което се купува без рецепта. Купих си го и има много добър ефект (не знам дали няма да е временен) ... та идеята ми е, дали някой от вас е получавал подобни болки, малко по-различни от тези, които всички знаем, след дълго каране, болки, които се появяват, само, като решиш да слизаш или да качваш стълби или да даваш газ с колелото?
Re: Здравословно
BikeLover написа:Здравейте на всички.
Грешката ви е била че сте поели дълък и гъвкаф (баири) маршрут такъв който и профитата не рискуват през тоя сезон,кара се само равни маршрути полека като не се натоварват мусколите щото като загреят и спрете за почивка и се пребават като се отпуснат и после пак ги натоарвате все едно във студено време да заплаиш колата и веднага да я изрежиш със 80.90 км Дано съм ти бил полезен но като се видим като караме ще приказаме по обширно...
Дам по принцип е така. И аз мисля, че това беше грешка, даже, като обмислях маршрута се поколебах, дали не е удачно да предприемем нещо по-наблизо, обаче миналият месец направих Русе - Букурещ - Русе, а на следващият ден карах Щръклево - Цар Калоян и бях свеж, като репичка Обаче, сега стана прецаквацията... Да ми е обеца на ухото
BikeLover написа:Дам по принцип е така. И аз мисля, че това беше грешка, даже, като обмислях маршрута се поколебах, дали не е удачно да предприемем нещо по-наблизо, обаче миналият месец направих Русе - Букурещ - Русе, а на следващият ден карах Щръклево - Цар Калоян и бях свеж, като репичка Обаче, сега стана прецаквацията... Да ми е обеца на ухото
Така се учи чоек.. вече знаеш баири слет Гьоргьовден слет като изядем агнетата
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите